perjantai 3. helmikuuta 2012

Raikas sitruunapiirakka

Hejssan!

Mulla on pitkään ollu semmonen hirveä himo sitruunaan ja olihan sitä sitten pakko tehä sitruunapiirakkaa!
Usein tällaisessa piirakassa on päällä marenki tai kermavaahto tasapainottamassa sitruunan kirpeyttä, ja itte päädyin kermavaahtoon.

Ja tällaista sitten tuli!





Sitruunapiirakka
(Lemon Tart)

Pohja:
250g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
100g tomusokeria
hyppysellinen suolaa
100g pehmeää voita kuutioina
2 kananmunaa

Täyte:
4 keltuaista
1 tlk (n. 397g) kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
1 sitruunan todella hienoksi raastettu kuori

Päälle:
2 dl kermavaahtoa
sitruunanviipale(ita)

- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
- Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot, vaniljasokeri,suola ja tomusokeri kulhossa
- Nypi pehmeä voi jauhoihin
- Lisää seokseen kananmunat ja vaivaa taikina kämmenillä tasaiseksi
- Laita taikina jääkaappiin lepäämään väh. 30 minuutiksi
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka
- Kaulitse taikina ohueksi ja siirrä se piirakkavuokaan painellen kiinni reunoihin
- Esipaista uunissa kohoamispainon avulla (mm. riisi) kunnes pohja on aivan lähes kypsä
- Anna jäähtyä

- Valmista seuraavaksi täyte
- Vispaa keltuaiset kulhossa vaahdoksi
- Lisää kondensoitu maito ja vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla ja seos on hieman paksumpaa
- Lisää seokseen sitruunamehu ja -kuori ja sekoita tasaiseksi
- Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle ja laita takaisin uuniin, kunnes täyte on reunoilta kiinteää ja keskusta pehmeä mutta ei tutiseva
- Anna jäähtyä täysin

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se hyvin jäähtyneen piirakan päälle
- Koristele sitruunaviipaleilla

.. ja nauti <3




2 kommenttia:

  1. Hitsivieköön kun on herkullisen oloinen piiras. Taitaa olla pakko kokeilla. Ihanan "harmooninen" tunnelma siun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tosiaan, kannattaa kokeilla :)

      Poista